Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2018                                                         

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι σήμερα, 18 Μαΐου, και είναι πολλές οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα μουσεία της επικράτειας για τον εορτασμό της, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


  1. Ξεναγήσεις, 
  2. Εκθέσεις
  3. Εικαστικά εργαστήρια
  4. Εκπαιδευτικά προγράμματα
  5. Ομιλίες
  6. Εικονικές περιηγήσεις
  7. Συναυλίες
  8. Θεατρικές παραστάσεις
  9. Ποιητικές αναγνώσεις
  10. Ημερίδες και διαδραστικές ψηφιακές παρουσιάσεις
 είναι μερικά απ’ όσα μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, το οποίο είναι το τιμώμενο μουσείο για το 2018, στο πλαίσιο της ειδικής θεματικής της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. 

Μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη θα ήταν στο Μουσείο της Ακρόπολης  το οποίο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο τόσο στη μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια».
Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, το Μουσείο θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Στις 8:30 μ.μ., το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα ερμηνεύσει έργα από τους μεγάλους συνθέτες W. A. Mozart, L. van Beethoven και Ν. Σκαλκώτα στον εξώστη του δεύτερου ορόφου με θέα τα αγάλματα στην Αρχαϊκή Αίθουσα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική και συγχρόνως τη θέα των μοναδικών αρχαϊκών αγαλμάτων.
Παπακαλοδούκα Δικαία και Μπλέκα Δήμητρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου